Ονομάζομαι Βαγγέλης Κοτρώνης και είμαι πτυχιούχος  
Φυσικός B.Sc., M.Sc., QTS.

Είμαι κάτοχος πτυχίου Φυσικής και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master of Science) στην Έρευνα και Διδακτική της Φυσικής με χρήση Νέων Τεχνολογιών του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων με βαθμό Άριστα ενώ κατά τη διπλωματική μου διατριβή  ασχολήθηκα με τη διδασκαλία της Φυσικής στα διεθνή προγράμματα σπουδών (ΙΒ, A level , GCSE , κ.α.) καθώς και τη διδακτική μεθοδολογία μέσω Νέων Τεχνολογιών.

Διδάσκω φυσική στην ελληνική καθώς και αγγλική γλωσσά (IB Physics SL/HL,, IGCSE και A level), ενώ έχω συμμετάσχει και σε ομάδες συγγραφής 2 βοηθητικών βιβλίων φυσικής λυκείου. Επίσης, έχω συνεργαστεί με Φροντιστηριακούς Οργανισμούς, κέντρα προετοιμασίας για σπουδές στο εξωτερικό καθώς επίσης και με μεγάλο Ιδιωτικό Σχολείο της Αθήνας. Είμαι πιστοποιημένος καθηγητής από το ελληνικό υπουργείο παιδείας καθώς και από το υπουργείο παιδείας της Αγγλίας (QTS). Τέλος είμαι μέλος της European Physical Society (EPS) από το 2011.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου επαγγελματία εκπαιδευτικού, θεωρώ ότι είναι η συμμετοχή του στη δια βίου εκπαίδευση.  Στις παρακάτω πιστοποιήσεις  φαίνονται οι επιτυχείς παρακολουθήσεις μου σε προγράμματα των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του εξωτερικού όπως ΜΙΤ, Harvard, Michigan University και University of London σε αντικείμενα σχετικά με την εκπαίδευση και την Φυσική.

Μετεκπαίδευση – Πιστοποιήσεις

Από το 2016 εργάζομαι ως GCSE physics examiner στο Oxford Cambridge and RSA (OCR). Το OCR  αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα examinations- awarding boards του Hνωμένου Bασιλείου που διενεργούν σχολικές απολυτήριες εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μαζί με το Cambridge International Examinations (CIE), αποτελούν τα δυο awarding boards του Cambridge University που σύμφωνα με μελέτες βρίσκεται σταθερά στα 5 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Το OCR διενεργεί τις εξετάσεις GCSE και A level στην Αγγλία, ενώ το CIE τις αντίστοιχες IGCSE και IAlevel στο εξωτερικό (και στην Ελλάδα).

ocr

Οι μαθητές με τους οποίους έχω συνεργαστεί, μετά από μεθοδική και συντονισμένη προσπάθεια καθώς και προσήλωση στον στόχο τους, έχουν εισαχθεί για σπουδές στα κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια όπως τα Ε.Μ.Π., Ε.Κ.Π.Α, Α.Π.Θ., Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πολυτεχνείο Κρήτης κ.α., καθώς και σε μερικά από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αμερικής όπως τα UCLUniversity of Cambridge , University of Manchester , University of Pennsylvania, κ.α.

Δείτε και αυτό:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ- ΣΧΟΛΕΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ

SIMULATIONS

«Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκιο. Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, αυτό το χρωστάει στους αισιόδοξους

Karl Popper

Karl Popper, 1902-1994, Αγγλοαυστριακός φιλόσοφος