Μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, όπως αυτό του πρόσφατου Don’t Look Up, και όμως είναι αλήθεια: ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος του Έλον Μασκ πρόκειται να πέσει στη Σελήνη και να εκραγεί. Πρόκειται για την πρώτη γνωστή μη ελεγχόμενη πρόσκρουση πυραύλου στη Σελήνη.

Σε τροχιά πρόσκρουσης με τη Σελήνη πύραυλος SpaceX του Έλον Μασκ

Το Falcon 9 εκτοξεύτηκε το 2015 αλλά μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του -να στείλει στα βάθη του διαστήματος έναν μετεωρολογικό δορυφόρο-, δεν είχε αρκετά καύσιμα για να επιστρέψει στη Γη και έκτοτε παρέμεινε στο διάστημα, ακολυθώντας χαοτικές τροχιές γύρω από τη Γη, τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Μπιλ Γκρέι, ενός ανεξάρτητου ερευνητή, ο οποίος ήταν ο πρώτος που δημοσιοποίησε την επικείμενη πρόσκρουση, το τμήμα του πυραύλου θα χτυπήσει το φεγγάρι λίγο βόρεια του ισημερινού του «μέσα σε ένα λεπτό» στις 7.26 π.μ. (τοπική ώρα) στις 4 Μαρτίου. Ο τρόπος με τον οποίο κινείται το αντικείμενο καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό της ακριβούς τοποθεσίας, πρόσθεσε, αν και είναι πιθανό να αλλάξει μόνο κατά μερικά χιλιόμετρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s