Ένα σχολείο που θα αξιοποιεί όλα τα δυνατά βιοκλιματικά μέσα με στόχο τη σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας, θα δημιουργηθεί στον Δήμο Σαρωνικού.

Το σχολείο θα κατασκευαστεί στο νότιο τμήμα του υφιστάμενου 1ου Δημοτικού Καλυβίων, σε χώρο όπου σήμερα βρίσκονται λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας. Είναι συνολικής επιφάνειας 1.017,38 τ.μ. και αποτελείται από 12 ισόγειες αίθουσες (εννιά διδασκαλίας και τρεις γραφείων και βιβλιοθήκης), από βοηθητικούς χώρους, καθώς και από διαδρόμους που επικοινωνούν με τον αύλειο χώρο πρασίνου.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση στην κορυφή του κτιρίου ενός ελαφριού μεταλλικού στέγαστρου, το οποίο και θα αποτελέσει κεντρικό στοιχείο του ειδικού βιοκλιματικού σχεδιασμού. Αξιοποιείται έτσι για φυσικό εξαερισμό και δροσισμό το καλοκαίρι, αλλά και για θέρμανση δια ακτινοβολίας τον χειμώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s