Μια μεγάλη επανάσταση έρχεται στον Ελληνικό τηλεπικοινωνιακό χώρο στις αρχές του 2021, χάρη στο Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Elon Musk. Σύμφωνα με την SpaceX, το γρήγορο internet θα φθάσει σε όλους στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί η κάλυψη όλων των Ελληνικών περιοχών από τους δορυφόρους του προγράμματος Starlink της SpaceX. Το χρονοδιάγραμμα, είναι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Elon Musk

Η SpaceX και τα στελέχη του Starlink Project βρίσκονται σε συζητήσεις για συμφωνία τόσο με την ΕΕΤΤ όσο και τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης σε μια προσπάθεια να πάρουν την απαραίτητη άδεια για την έναρξη της διαδικασίας. Το εκπληκτικό στο όλο θέμα, είναι ότι η κάλυψη θα είναι στο 100% της Ελληνικής επικράτειας και αν και οι τιμές θα είναι κατά 20% υψηλότερες από αυτές των παρόχων. Θα μπορέσει να προσφέρει ταχύτητες της τάξεως των 150Mbps.

Η τρέχουσα ταχύτητα internet στην Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 5-50Mbps, με τα 15Mbps να είναι η μέση ταχύτητα ανά νοικοκυριό. Αυτό σημαίνει, ότι οι ταχύτητες του interrnet που θα επιτρέψει το project θα είναι τέτοιες που θα επιτρέψει στους χρήστες να απολαύσουν τις διαδικτυακές δραστηριότητές τους χωρίς κολλήματα. Δεδομένου, ότι η χώρα παραμένει όμηρος των παρόχων, η νέα τεχνολογία θα αλλάξει ριζικά τον χώρο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s