Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία – Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία - Επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τη σχολική χρονιά 2020-2021, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη τύπου του υπουργείου Παιδείας.Παράλληλα, η υπουργός κάλεσε τους γονείς να επιστρέψουν άμεσα από τις διακοπές τους στα αστικά κέντρα, ώστε να εξασφαλιστεί ένα απαραίτητο διάστημα προσαρμογής και απομόνωσης, ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν με ασφάλεια στις σχολικές αίθουσες.

Η υπουργός δήλωσε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν ξανά, με τα τμήματα να λειτουργούν με όλους τους μαθητές τους και ενισχυμένα μέτρα προστασίας. Εξήγησε πως τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας βασίζονται στις εισηγήσεις των ειδικών και επικαιροποιούνται συνεχώς, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τόνισε, δεν θα διστάσει να αυστηροποιήσει ή να χαλαρώσει τα μέτρα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις των ειδικών.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς, το υπουργείο Παιδείας εξασφάλισε την ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, ενώ απλοποίησε την διαδικασία για την ανάληψη υπηρεσίας, καθώς δεν απαιτείται η παρουσία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.Επιπλέον, η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται με 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, ενώ έχουν καταρτιστεί οι προσωρινοί πίνακες για 10.500 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, η υπουργός Παιδείας παρέθεσε τα βασικά μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με ασφάλεια:

  1. ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από Νηπιαγωγείο έως και την τρίτη Δημοτικού.

Η Κυβέρνηση διαθέτει δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s