Ενθουσιασμένος με την ενεργοποίηση του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος όπως και με τις προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα στο διάστημα, έναν χώρο που «είναι μοναδικός, έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα για εκμετάλλευση και προσφέρει πάρα πολλά από πλευράς τεχνολογίας και εφαρμογών», δηλώνει ο Ιωάννης Δαγκλής, πρόεδρος του νέου Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος (ΕΛΚΕΔ), καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Διεθνούς Αστροναυτικής Ακαδημίας.

Στόχος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος οι «made in Hellas» διαστημικές τεχνολογίες

Ο κ. Δαγκλής περιέγραψε τη βασική στόχευση του ΕΛΚΕΔ που, όπως αποκάλυψε, θα είναι η εξέλιξη από επιστήμονες και εταιρείες στην Ελλάδα, σύνθετων διαστημικών τεχνολογιών.

Στόχος η αιχμή της τεχνολογίας και τα οφέλη για την ελληνική οικονομία

Ο κ. Δαγκλής ανέφερε ακόμη πως και στον βατήρα εκκίνησης, στον οποίο βρίσκεται σήμερα το ΕΛΚΕΔ, είναι ασφαλές να πει κανείς πως από τώρα και εξής, ο στόχος είναι η σημαντική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της χώρας στον τομέα.

«Θα θέλαμε λοιπόν να προχωρήσουμε, να δημιουργήσουμε πολύπλοκες, προηγμένες τεχνολογίες, γιατί αυτές έχουν στη συνέχεια και πολύ πιο μεγάλες δυνατότητες, πιθανότητες επιστροφής χρημάτων, ήτοι μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους μακροπρόθεσμα», εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΔ, ερωτηθείς για το σκέλος των εσόδων, ενώ αναφέρθηκε και στις κοσμογονικές αλλαγές στη βιομηχανία του Διαστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s