Προτάσεις για διάβασμα, παιχνίδια, γυμναστική

«Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά» - Ψηφιακό υλικό για παιδιά

Με βασικό στόχο να αξιοποιηθεί ο ελεύθερος χρόνος δημιουργικά και παιδαγωγικά προς όφελος κυρίως των παιδιών, ο δήμος Τρικκαίων δημιούργησε στην ιστοσελίδα του έναν ειδικό χώρο με τον τίτλο «Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά». Όπως ανακοινώθηκε, εκεί, σε χωριστές ενότητες, ο γονιός και το παιδί μπορούν να βρουν παραμύθια, δημιουργικά παιχνίδια, προτάσεις για διάβασμα, μάθημα επιστήμης, γυμναστική για το σπίτι και πολλές δραστηριότητες. Ειδικά για τα παιδιά, η μέριμνα αφορά την οργάνωση του ελεύθερου χρόνου τους και την προσπάθεια να ενισχύσουν πεδία της μάθησης.

#ΜένουμεΣπίτι… με δημιουργική απασχόληση παιδιών#ΜένουμεΣπίτι… με διάβασμα

#ΜένουμεΣπίτι… με γυμναστική

Για τις προτάσεις συνεργάστηκαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, ΚΔΑΠ του δήμου Τρικκαίων, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακά προγράμματα, , εθελοντικές ομάδες, ιδιώτες – λάτρεις του βιβλίου, θεατρική ομάδα. Ο κατάλογος δράσεων αυξάνεται συνεχώς και τα σχετικά πεδία ανανεώνονται τακτικά με νέες προτάσεις.
Επίσης, ο  δήμος Τρικκαίων – Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Δημοτικό Θέατρο προσφέρουν δωρεάν την προβολή της ταινίας: «Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων 1997-2017-Αποσπάσματα-σκηνές από τις παραστάσεις του θεάτρου». Όσοι θεατές είχαν παρακολουθήσει τις παραστάσεις θα ξαναθυμηθούν στιγμιότυπα από αυτές και όλοι μαζί θα μπορούν να απολαύσουν χαρακτηριστικές εικόνες από το καλλιτεχνικό έργο του θεάτρου, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Τέλος, ο δήμος Τρικκαίων έθεσε σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής. Πρόκειται για δράση που αφορά στους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας και του παραρτήματος Ρομά. Στόχος, η στήριξη με απαντήσεις και συμβουλές, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19).

Στην τηλεφωνική γραμμή, αναφέρεται από τη δημοτική αρχή,  ψυχολόγος συζητά με ωφελούμενους/ες του Κέντρου και ειδικά με μέλη ευπαθών ομάδων, για όλα όσα τους απασχολούν με δεδομένη την πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνουμε, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη.Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτές οι δράσεις αναδεικνύουν την προσπάθεια του δήμου να είναι στην πράξη δίπλα στον πολίτη σε διάφορες πτυχές της ζωής του τώρα που «μένουμε σπίτι». Είναι σημαντικό, πρόσθεσε,  ότι σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν και εθελοντές, μέλη της τρικαλινής κοινωνίας που συνεργάζονται με τις δημοτικές υπηρεσίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αυτές τις κρίσιμες ώρες. «Σύντομα οι εθελοντές στον δήμο Τρικκαίων θα συνεργαστούν και σε άλλες δράσεις, ενισχύοντας την ουσία της κοινωνικής προσφοράς» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s