Όπως είναι γνωστό, στις 23 Φεβρουαρίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε – ορθά – την αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών και μετακινήσεων των μαθητών/-τριών στην Ιταλία, προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές/-τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί από την διάδοση του κορονοϊού (Εγκύκλιος  με αρ. πρωτ.: 26429/Δ2).

Η απόφαση αυτή, η οποία λήφθηκε μετά από εισήγηση και σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), λειτουργώντας ορθά προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της υγείας των μετακινουμένων προς την Ιταλία σχολικών μονάδων, δεν αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι οικογένειες των μαθητών/-τριών, οι οποίες έχουν δαπανήσει σημαντικά ποσά για την ακυρωθείσα εκπαιδευτική εκδρομή των παιδιών τους. Η επιστροφή χρημάτων από αεροπορικές εταιρίες θεωρείται ανέφικτη, ενώ και η επιστροφή του συνολικού ποσού που καταβλήθηκε σε κρατήσεις ξενοδοχείων τίθεται υπό διαπραγμάτευση.

Σε μια εποχή που οι γονείς πραγματοποιούν σημαντικές στερήσεις στην καθημερινότητά τους προκειμένου – όσοι από αυτούς μπορούν – να προσφέρουν στα παιδιά τους την εμπειρία της εκπαιδευτικής εκδρομής της Γ΄ Λυκείου με τους συμμαθητές/-τριές τους, η ανάληψη πρωτοβουλίας των αρμοδίων Υπουργείων στην κατεύθυνση της οικονομικής αποζημίωσης αυτών των οικογενειών θεωρείται και είναι αναγκαία , εφόσον η ακύρωση των εκπαιδευτικών εκδρομών και μαθητικών μετακινήσεων επιβλήθηκε από λόγους ανωτέρας βίας.

Διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο ότι αναζητούνται από τα αρμόδια Υπουργεία τρόποι οικονομικής αποζημίωσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης: “Κοροναϊός : Αποζημιώσεις τύπου «Thomas Cook» για τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων”. Εφόσον κρίνεται αναγκαία η λήψη μέτρων για την οικονομική αποζημίωση ομάδων συμπολιτών μας που επλήγησαν από τις ακυρώσεις εποχικών εκδηλώσεων, θεωρείται επίσης σημαντική η λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της οικονομικής αποζημίωσης όσων οι εκπαιδευτικές εκδρομές ακυρώθηκαν για λόγους ανωτέρας βίας – στην συγκεκριμένη περίπτωση για λόγους επιδημιολογικούς.

esos.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s