Αλλαγές αναμένονται στο Εθνικό Απολυτήριο, αλλά και την Τράπεζα Θεμάτων, σύμφωνα με όσα επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη συνάντηση με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ

Νέες αλλαγές στη Γ’ Λυκείου σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Αλλαγές στο Γενικό Λύκειο και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με όσα επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη συνάντησή της με τις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, αναμένεται να καταργηθούν τα επτάωρα στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου. Παράλληλα, οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων στις ομάδες προσανατολισμού θα γίνουν έξι ή πέντε. Επίσης οι τέσσερις ομάδες προσανατολισμού θα μειωθούν ξανά σε τρεις, όπως ίσχυε παλαιότερα. Συγκεκριμένα, θα ενοποιηθούν οι Ομάδες «Θετικών Επιστημών» και «Σπουδών Υγείας».

Οι μεγαλύτερες αλλαγές πάντως, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, θα αφορούν το Εθνικό Απολυτήριο, την Τράπεζα Θεμάτων και άλλα ζητήματα και θα εφαρμοστούν από την Α΄ Λυκείου, την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας και οι σχεδιαζόμενες αλλαγές αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας. Όπως άλλωστε σχολίασε η ίδια η Νίκη Κεραμέως στα social media, σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών: ‪

«Ο σχεδιασμός μας για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σαφής και ξεκάθαρος: πρώτο βήμα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s