Ο Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» ζητά την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων. Ο σεισμός που έγινε στις 19 Ιουλίου προκάλεσε ζημιές σε δημοτικά σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί της περιοχής καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11/9

Ο σεισμός της 19ης Ιουλίου στην Αττική «ανέδειξε» για ακόμη μια φορά με οξυμένο τρόπο το πρόβλημα της αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία μας και ιδιαίτερα στο Δήμο Αχαρνών. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε πολλά από αυτά (4ο Δ.ΣΧ. , 9οΔ.ΣΧ.,14ο Δ.ΣΧ., 21ο Δ.ΣΧ. ,23ο Δ.ΣΧ. κ.ά), ενώ ευτύχημα στάθηκε το γεγονός ότι τα σχολεία δεν ήταν σε λειτουργία διαφορετικά θα θρηνούσαμε θύματα.  Άλλα πάλι δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα, ενώ σε άλλα ( 6ο-12ο Δ.ΣΧ., 8ο Δ.ΣΧ.) οι ζημιές είναι τόσο μεγάλες και εκτεταμένες που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να ανοίξουν τη μέρα του αγιασμού.

Τεράστιες ευθύνες βαραίνουν τη Δημοτική Αρχή τη σημερινή και τις προηγούμενες που αφήνουν στο «έλεος» τη ζωή και την τύχη μαθητών και εκπαιδευτικών. Έργα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας θεωρούνται κόστος από το κράτος, την Περιφέρεια  και τη  Δημοτική Αρχή, καθώς δεν αποτελούν ανταποδοτικά έργα. Η ανθρώπινη ζωή μπαίνει στο ζύγι του «κόστους- όφελους»! Η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να απαιτήσει την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων μας ιδιαίτερα στην περιοχή μας, αφού ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα και όλοι θυμόμαστε το δολοφονικό σεισμό στην Πάρνηθα προ εικοσαετίας.Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, Μαζικούς Φορείς και μαθητές σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, στάση μετρό Εθνική Άμυνα) στις 15:30  για να απαιτήσει :

1.        Να αποκατασταθούν ΑΜΕΣΑ και έγκαιρα όλες οι φθορές που προκλήθηκαν.

2.        Να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία. Ο ουσιαστικός – ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων να γίνει ΑΜΕΣΑ σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια –έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης). Να δρομολογηθούν σύγχρονα αντισεισμικά κτηριακά συγκροτήματα. ΟΛΑ τα σχολεία πρέπει να είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τους τελευταίους αντισεισμικούς κανονισμούς (2003), που πρέπει να επικαιροποιηθούν, βάσει των δεδομένων των τελευταίων σεισμών (όχι πολυώροφα, επάρκεια σε προαύλια, αντοχή σε μεγαλύτερες επιταχύνσεις κλπ.).

3.        Να εξασφαλισθούν χρηματοδότηση και επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία σε μόνιμη και σταθερή βάση. Να σταματήσει η απαράδεκτη μετακύλιση της ευθύνης των ελέγχων στους εκπαιδευτικούς!!!4.        Να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά.

5.        Άμεση ανέγερση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σύγχρονων και ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων , με 100% δημόσιες επενδύσεις και χωρίς ΣΔΙΤ, με διασφάλιση του δημόσιου – δωρεάν χαρακτήρα τους. 6.        Γενναία χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και η συντήρησή της, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για τη μετάβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα αναχωρήσει πούλμαν στις 14:00 από την πλατεία Καράβου

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

alfavita.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s