Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σε λίγες ημέρες καθώς επίσης και η προετοιμασία για ακόμα μια εξεταστική περίοδο. Η Φυσική αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη μαθήματα του προγράμματος σπουδών τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό. Εκτός, όμως, από βασικό μάθημα αποτελεί και μάθημα στο οποίο οι περισσότεροι συναντούν δυσκολίες τόσο στην καταννόηση της θεωρίας και των φαινομένων της Φυσικής (concepts) όσο και στην εφαρμογή της θεωρίας και των τεχνικών κατά την επίλυση των ασκήσεων.

Φυσική

Έτσι, είναι φυσικό πολλοί μαθητές να αναζητούν επιπρόσθετη βοήθεια για το μάθημα αυτό είτε για να καλύψουν κάποια κενά, είτε για να βελτιώσουν τους βαθμούς τους, είτε για να παραμείνουν (αν ήδη βρίσκονται) σε υψηλό επίπεδο. Συνήθως, οι κατηγορίες των μαθητών που ζητούν βοήθεια στο μάθημα αυτό ειναι:

 • Μαθητές IB- IAL – IGCSE. Το μάθημα της Φυσικής στα αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με το ελληνικό. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση του βαθμού δυσκολίας στο μάθημα της Φυσικής στα προγράμματα αυτά με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να αναζητούν βοήθεια εκτός σχολείου.
 • Μαθητές Α΄Λυκείου. Στην Α’ Λυκείου το μάθημα της Φυσικής αλλάζει αρκετά σε σχέση με αυτό της Γ’ Γυμνασίου τόσο σε δυσκολία όσο και σε στύλ εξέτασης καθώς και λόγω των μαθηματικών που χρειάζονται οπότε αυτό δυσκολεύει αρκετά τους μαθητές. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Φυσική της Α’ Λυκείου είναι βασικό προαπαιτούμενο της Φυσικής των Πανελλαδικών εξετάσεων.
 • Μαθητές Β’ Λυκείου. Στην Β’ Λυκείου η οποία χωρίζεται σε Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας συνήθως το πρόγραμμα που ακολουθείται συμπεριλαμβάνει και τη Φυσική της Γ΄ Λυκείου ώστε αποκτήσει ο μαθητής εμπειρία σε θέματα Γ’ Λυκείου ήδη από την Β’. Ένα μέρος της Β’ Λυκείου ειναι προαπαιτούμενο για τη Γ’ Λυκείου.
 • Μαθητές Γ’ Λυκείου. Στην Γ΄ Λυκείου η προετοιμασία ξεκινάει από τη Β’ Λυκείου ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη της ύλης και ξεκινούν εντατικές επαναλήψεις μέχρι την ημέρα των εξετάσεων .
 • Απόφοιτοι που ξαναδίνουν Πανελλαδικές. Όσοι έχουν δώσει ήδη Πανελλαδικές και είτε πέρασαν σε κάποια σχολή είτε όχι, μπορουν να ξαναδώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις εφ’ όσον το επιθυμούν. Στην περίπτωση αυτή ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα που ξεκινά τον Σεπτέμβρη.
   

  -Μεθοδικότητα

  -Ανάπτυξη αναλυτικής σκέψης του μαθητή

  -Υπεύθυνη προετοιμασία για τις εξετάσεις

  -Παροχή έξτρα υλικού προετοιμασίας δωρεάν 

  -Επίλυση όλων των θεμάτων εξετάσεων (past papers)

  -Εντοπισμός και κάλυψη κενών από προηγούμενες τάξεις με χρήση διαγνωστικής εξέτασης

  -Χρήση Νέων Τεχνολογιών για την καλύτερη εμπέδωση της ύλης

  -Συνεργασία με τους γονείς

   

Επικοινωνήστε μαζί μου εδώ για να συζητήσουμε την περίπτωσή σας!

Δείτε εδώ το βιογραφικό μου.

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s