Ο Σεπτέμβρης έφτασε και ήρθε η ώρα του προγραμματισμού για τη νέα σχολική χρονιά. Το πρόγραμμα ΙΒ (International Baccalaureate) απευθύνεται σε μαθητές που έχουν ως στόχο να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των Πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αμερικής* κάνει δεκτό το απολυτήριο του ΙΒ και θεωρείται από τα πλέον ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά. 

Το πρόγραμμα IB DP (Diploma Programme) απευθύνεται σε τελειόφοιτους της Α’ Λυκείου και είναι το πρόγραμμα που δίνει το απολυτήριο.

Χωρίζεται σε δύο έτη το Year 1 το οποίο είναι το πρόγραμμα της αντίστοιχης Β’ Λυκείου του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και το Year 2 που αντιστοιχεί στη Γ΄ Λυκείου και είναι η τελευταία χρονιά. 

Η ύλη που θα καλυφθεί κατά τη διάρκεια των ιδιαιτέρων μαθημάτων στα δύο έτη προετοιμασίας φαίνεται παρακάτω

wcwa

Όσον αφορά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει ο μαθητής στα ιδιαίτερα μαθήματα εξαρτάται πρωτίστως από τις ανάγκες του μαθητή (κάλυψη κενών, απορίες, στόχοι, εμβάθυνση, κλπ) καθώς και από την ύλη που πρέπει να καλυφθεί. Συνήθως το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ιδιαιτέρων IB Physics είναι περίπου 3 με 4 ώρες (60 λεπτών).

Ρωτήστε εδώ για το εξατομικευμένο πρόγραμμα που χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος μαθητής.

Οι ώρες ανά ενότητα που προτείνονται από το ΙΒ και για τα δύο έτη είναι οι εξής:

Untitled

Untitled

Untitled

*Μερικά Πανεπιστήμια της Αμερικής ίσως ζητήσουν πέραν του ΙΒ απολυτηρίου και εξετάσεις SAT για να γίνει κάποιος δεκτός. Ρωτήστε εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s